Weekoverzicht

Zo maandagmorgen.

Tijd voor een weekoverzicht.

Afgelopen week was het de eerste week van de vakantie en de enige week dat alle 5 tegelijk vrij waren.
Met 3 kinderen op 3 verschillende scholen en een man op een nieuwe baan vallen de vakanties een beetje in het water dit jaar.
Maar gelukkig kunnen we nog een hoop doen in en rond het huis en ook wonen we gewoon in een heel erg fijn gebied. Ik smokkel een beetje met wat precies een week is, maar he het is mijn eigen blog, dus dat mag best.

Op vrijdag vierden we eerst net als de rest van Nederland, koningsdag.
Al jaren gaan man en ik samen met kinderen naar de Fred in Den Haag. Dat is de korte naam voor de Frederik Hendriklaan. Daar is ieder jaar een steeds groter wordende vrijmarkt.
Vroeger was onze buit vaak Haba spellen, Sleigh dieren en leuke kleding is dat inmiddels met oudere kinderen veranderd in kleding en games maar ook leuke creatieve dingen.
Dit jaar gingen we gewoon helemaal compleet naar de Fred. Als moederkloek kan ik daar erg van genieten, zeker omdat het met 3 pubers gewoon niet zo zeker is dat dat nog gebeurd.
Dit jaar was ook de buit weer aanzienlijk. Dus voor de Xbox werden een hoop spellen gevonden, maar de dame vond natuurlijk ook weer kleding en ik scoorde nog heel fijn 2 tafel ezels om straks in de zomer buiten te kunnen schilderen. Halverwege nog even ontbijten bij het Vlaamsch Broodhuys. Voor de oudste puber de eerste keer dat hij het hele ritje meeging. Een feestje dus.

.
De middag brachten we lekker door in de tuinen. Niet om te zitten hoor. Gewoon keihard werken :)
In de avond plande we de vakantie maar ook kregen we de wensen te horen van de oudste voor zijn kamer. Na een pittige pubertijd is hij toe aan een mooie eigen plek en zijn wensen zijn zeker echt heel leuk dus we gaan eens zien wat haalbaar is. Veel kleur weer in ieder geval.


Het weekend waren we vooral druk met het puinruimen van de kamers. Wat kunnen kinderen toch een hoop troep verzamelen. Maar het knapt altijd wel weer lekker op ervan.
Mello vond het in ieder geval allemaal maar een saaie bedoening en zocht vooral zijn stoel op.

  


De rest van de week waren we druk met afspraakjes, werken en huis en tuin. Ik bouwde in de zijtuin de moestuinbak op en we trokken een hoop onkruid overal. De komende week zal dat vast afkomen.

Op vrijdag was het 4 mei. We vinden het belangrijk om mee te geven aan de kinderen dat wij onze vrijheid niet zo maar gekregen hebben. Dat ook voor onze vrijheid gevochten en geleden is. Net als nu in andere landen gebeurd had ook onze vrijheid een prijs.
Dus ieder jaar staan wij stil bij 4 mei. Dit jaar gingen we naar de Waalsdorpervlakte. Niet zo maar van achter het scherm, of bij de mini herdenking in het dorp maar gewoon groot en intens. Laten zien hoe belangrijk het is. Laten ervaren.
Dus daar stonden we om 8 uur in de duinen. Met de ondergaande zon, in een lange rij met duizenden mensen om ons heen. We hoorden de klok slaan, stil vallen de trompetter door de duinen schallen en daarna werd de rij stil, heel intens stil. De zon in onze nek, de vogels boven ons hoofd en daar stonden we met zijn 5en. Wat was dit indrukwekkend. Zo met elkaar voelden we ons heel erg verbonden met het verleden, het heden en de toekomst. Het Wilhemus klonk en de klok begon weer.
Om kwart over 10 waren we eindelijk bij de klok en konden we ons respect betuigen. Het was zo druk,  maar juist die lange rij voor en achter ons, in de steeds donker en kouder wordende duinen waren heel indrukwekkend. Dit is iets van heel Nederland, dit verbind ons met de wereld. Vrijheid is een recht waar we voor moeten blijven vechten.

 


Het weekend was weer veel tuinwerk. Moestuin deze keer vooral maar ook de tijd voor rust in het zonnetje

 


 
 
En toen was het al weer tijd voor een nieuwe week! Eens zien wat die gaat brengen.









Reacties