Orde! Orde!

Met 5 mensen in huis met alle 5 hun eigen drukke agenda is het heel erg belangrijk om overzicht te houden. Dubbele afspraken zijn zo gemaakt en hoe graag we ook willen, we kunnen onszelf niet in 2 of 3en delen. Ook proberen we ook echt rust in te plannen, tijd voor huiswerk of bezoek van of naar vrienden.

Kortom overzicht moet er zijn. Dus hadden we een kalender zonder echte vaste plek (en waar dus niets opgeschreven werd) een rooster voor de polo wedstrijden en een rooster voor de regiotrainingen, veel appjes over en weer met daarin school afspraken en iedereen een losse agenda op zijn of haar telefoon, op de kelderdeur hing het klusjes schema maar boodschappenlijstjes of weekplanningen voor eten werden niet gemaakt. Dat draaiden we vaak op het laatste moment in elkaar.

Zo liepen we eigenlijk overal net een beetje achteraan en hadden we continu het gevoel iets te moeten of te laat te zijn. En niet alleen dat, door het ontbreken van een weekmenu kochten we ook vaak dingen die we niet nodig hadden of niet in de aanbieding waren. Het kostte ons onnodig ook nog geld dus.

Dat moest dus veranderen. De plek had ik al nu de inrichting nog.
De zijkant van de ijstkast is perfect. De meeste roosters hangen er al en met wat kleine aanpassingen en toevoegingen is het een heel handige en gezellige plek geworden.


Links bovenin hangen de huisregels die we met elkaar opgezet hebben.
Daaronder het weekrooster van avond eten. Ik doe een keer per week boodschappen en haal zo alles in huis voor 5 keer avond eten, 1 keer kookt manlief en 1 keer eten we pizza. Met het schema erbij kan iedereen het koken overnemen. Want inmiddels leren ook de jongste 2 koken.
In het mandje zitten de stoffen recycle tasjes die we graag gebruiken en pakken maar ook wat reserve sleutels en de afval pas.
Aan de haken hangt de kalender. Naar jaren een familie kalender gebruikt te hebben, heb ik nu deze besteld. Een antroposofische familieplanner. Met alle feestdagen erop en mooie spreuken en tips.
Ik kocht hem bij Christofoor.
n

Aan het haakje hangt ook een zaklampje. De kippen zitten achter in de tuin en als we in het donker naar ze toe gaan, zien we nog wat.
Onder de planner hangt het wedstrijdrooster. We hebben 5 teams die bijgehouden moeten worden, dus een strakke planning is ook daar van levensbelang.
Dan hebben we nog een extra whiteboardje. Meestal schrijft de jongste daar zijn dagplanning op. Vind die leuk, en zijn lieve boodschappen vinden wij ook leuk.

Zo komen we het rondje helemaal rond. Deze plek is een soort zenuwcentrum in huis. Alle informatie over wie waar is of moet zijn vinden we daar. Het geeft rust en het lijkt voor ons nu prima te werken en ook niet onbelangrijk, het ziet er leuk uit.

Groetjes
Celeste

 



Reacties

Een reactie posten