Geen kerstboom, wat nu?!


Sinds de zomer hebben is onze roedel honden compleet.
MarsMello de Grote kwam ons trio dames versterken.
Ook Mello (voor vrienden) kwam als rescue naar Nederland vanuit Portugal en ook hij draagt zijn verleden met zich mee in zijn gedrag en uiterlijk.
Nu zijn we al een heel end in socialiseren en omturnen tot huishond, maar met sommige dingen is en blijft hij nog de lekkere wildebras die hij vroeger was.
Een van de dingen is dat hij sloopt. Hij sloopt als hij zich niet lekker voelt, als die bang is of als die alleen is. En hij is altijd op zoek naar eten. Natuurlijk werken we hieraan, en gaat het iedere keer beter. Maar voor nu kiezen we ervoor geen boom neer te zetten.

Maar wat dan wel. Natuurlijk kunnen we gewoon alles neerzetten en dan klaar maar ik wil toch graag ook een boom met de kerst.
We hebben bedacht dat het leuk is als we een boom op de kast zetten. Daar kan Mello niet bij en we kunnen van de kast een middelpunt maken in de kamer.

Dus eens bedenken wat ik op de kast wil hebben voor een boom. Niet te groot en zeker niet te breed.
Ik ga het internet eens op naar leuke ideetjes voor een diy boom. Kopen is vaak heel duur en iets van hout kunnen we vaak snel in elkaar zetten.

Op google kom al snel een hoop leuke ideetjes tegen.


Deze bijvoorbeeld.

Het linkje voor deze boom vind je hier

Deze vond ik ook erg leuk

Van deze vind je de beschrijving bij de praxis op de site

Zo eentje maakten we al eerder in het groot voor de surprise van mijn schoonzus en was wel heel veel werk maar heeft wel echt een boom idee. In het klein zal het vast minder werk zijn. Ingewikkeld was het al vast niet.
 

Dan heb je nog een eindeloze selectie van keuzes bij de "platte" bomen. Zoals deze bijvoorbeeld


Terwijl ik zo de bomen doorkeek, en aan de mogelijkheden dacht die we hebben bij ons en ook de hoeveelheid tijd die ik erin wil steken, kom ik uit bij de boom van de praxis of de latjes boom.

Voor beiden hoef ik niet eens naar de winkel. Wel heb ik nu toch bedacht ook voor een kleintje in de mand te gaan. Dus dit jaar hebben we niet geen boom? Maar 2 bomen.

Wat zetten jullie neer dit jaar?











Reacties